In een tijdperk waarin de Nederlandse televisie nog niet overspoeld werd door de stortvloed aan kanalen die we vandaag kennen, stond één programma fier bovenaan de lachmeters: “De Grote Meneer Kaktus Show”, met de enige echte Peter Jan Rens in de hoofdrol. De huiskamers werden gevuld met gegiechel en gegier van kinderen, ouders en grootouders die allemaal aan de buis gekluisterd waren voor dit knotsgekke avontuur.

Met zijn iconische blauwe pyjama en onmiskenbare snor bracht Peter Jan Rens als Grote Meneer Kaktus een kleurrijk spektakel vol humor en onvergetelijke momenten. Het programma was een combinatie van sketches, muziek, en interactie met het publiek, waardoor het niet alleen een lust voor het oog was, maar ook een feest voor de kinderen.

Na het veroveren van de harten van televisiekijkend Nederland, besloot Peter Jan Rens zijn avontuur voort te zetten op de planken van het theater. Daar kon het publiek nog dichter bij de actie zijn en de hilariteit van dichtbij ervaren. Het was alsof de vrolijke chaos van de Grote Meneer Kaktus Show plotseling tot leven kwam.

Van gekke dansjes tot absurde grappen, elke voorstelling was een uniek feest dat jong en oud verenigde in gelach en plezier. En hoewel de tijd verstrijkt, blijft de herinnering aan de Grote Meneer Kaktus Show en zijn charmante gastheer levendig, als een kostbaar stukje nostalgie dat ons altijd zal blijven omringen met vreugde. Lang leve de Grote Meneer Kaktus Show en de legendarische Peter Jan Rens!

Boekingen: De Kaktusshow (ca. 45 min. inclusief geluid)

De show is met live band. Compleet met Kweetniet & Mevrouw Stemband en alle bekende elementen uit de TV show.  De traditionele verschillende rondes,  de prik van de kaktus en natuurlijk het bekende ‘Geef nooit op!’