Al op jonge leeftijd volgde Paay piano- en balletlessen en in 1965 debuteerde ze als zangeres in een nachtclub in het jazz-orkest van haar vader met de naam The Evergreens. Samen met Anita Meyer en haar zus Yvonne Keeley vormde ze haar eigen backinggroep. Na haar televisiedebuut bij de TROS met Patricia zingt, een programma van 20 minuten, bracht ze eind jaren zestig Nederlandstalige nummers uit, waarvan de single “Je Bent Niet Hip” een hit werd.

In de jaren tachtig volgden wat successen met onder andere Saturday Nights en Who Let The Heartache In in 1981 van het album Playmate, daarna kwam Tomorrow (Dit nummer uit de musical Annie, aangereikt door haar toenmalige manager John van Katwijk en geproduceerd door Jaap Eggermont bereikte de derde plaats in de top veertig) en daarna nog Solitaire (een Neil Sedaka-song) van het album Dream World.

In 1983 trad ze voor de grap samen met haar moeder en haar zus Yvonne op als het trio The Star Sisters. Zij zongen liedjes van de Andrews Sisters. Producer Jaap Eggermont van Stars on 45 zag hier brood in en nam ze onder contract. De plaats van de moeder werd daarbij ingenomen door Sylvana van Veen. In 2006 en 2007 deed Paay mee aan het dansprogramma Dancing with the Stars. In 2008, 2009 en 2010 was ze te zien als jurylid in de SBS 6-programma’s Holland’s Got Talent en Popstars. Vanaf september 2011 zit Patricia Paay samen met Patty Brard en Tatjana Simic in het programma Diva’s draaien door. Daarna in 2013 jureert ze bij Sterren Dansen Op Het IJs en deelde haar liefde voor jongere mannen tijdens het TLC programma Cougar Love.

Deze personality is inmiddel 75 jaar en still going strong! Er is alles over haar gezegd en alles is inmiddels geschreven.  Ze is aanbeden en vergruist maar vandaag de dag heeft zij alle negativiteit achter zich gelaten en is sterker dan ooit.  Zij is het voorbeeld voor veel vrouwen,  een powervrouw die nooit op geeft.

Boekerz verzorgt het exclusieve management en de boekingen van Patricia Paay!